Skip to main content

AirSmile de onzichtbare beugel

De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Elke aligner (bitje) wordt twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks.

De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door jouw AirSmile behandelaar.

Stap 1: intake
Tijdens het intakegesprek wordt de AirSmile® behandeling aan je uitgelegd door de tandarts. Deze behandeling is er speciaal voor een onzichtbare correctie van de tanden. Samen wordt er gekeken naar jouw wensen en of de AirSmile® behandeling bij je past.

Stap 2: afdrukname met scanner of lepel
Tijdens de tweede afspraak worden er afdrukken en foto’s gemaakt. Je gebit wordt door een afdruksysteem gedigitaliseerd. Met dit bestand worden de verschuivingen van jouw tanden gepland. Je kunt zien hoe je gebit gedurende de behandeling zal veranderen en je ziet zelfs al het eindresultaat!

Stap 3: plaatsing eerste AirSmile®
Het behandelplan wordt met je besproken. Zodra je besluit het behandeltraject in te gaan, worden de aligners op maat gemaakt. Deze doorzichtige bitjes wissel je iedere 2 weken om tot het gewenste resultaat te komen.

Speciaal voor de kleine correctie de AirSmile® Esthetics
Speciaal voor de kleine correctie is er AirSmile®. Met maximaal 5 aligners per tandboog ben je al met 10 weken klaar! Vraag naar de mogelijkheden.

 • Op maat gemaakt

 • Ten alle tijden uitneembaar (bijvoorbeeld tijdens eten, drinken en tandenpoetsen)

 • Nagenoeg onzichtbaar

 • Comfortabel

 • Op korte termijn snel resultaat

 • Vergoeding mogelijk door je zorgverzekeraar

Aligners zorgen voor rechte tanden, zonder dat iemand het ziet! Daarnaast voorkomen en verhelpen ze slijtage aan de tanden en kiezen, passen ze de beet aan om zo beschadiging aan het tandvlees te voorkomen of te herstellen en sluiten ze de kaken in de juiste stand op elkaar aan. Het is de bedoeling dat deze onzichtbare beugel enkel wordt uitgedaan om te eten, warme dranken te drinken, om tanden te poetsen en te flossen.

Wat zijn aligners?
De transparante beugel is gemaakt van dunne plastic hoesjes. De hoesjes worden over de tanden geschoven om deze langzaam te verduwen naar de gewenste positie. Het dragen van de verschillende hoesjes volgt elkaar op om zo het gewenste gebitresultaat te krijgen.

Bij een tandarts of orthodontist worden (digitale) mondafdrukken en röntgenfoto’s gemaakt om te bekijken of het gebit stabiel genoeg is en in aanmerking komt voor een behandeling met aligners. Hierna wordt een uitgebreid behandelplan opgesteld. Van tevoren bespreekt de behandelaar of een aligner behandeling de juiste optie is voor het gewenste resultaat. Elke twee weken vervang je zelf je huidige aligner voor de volgende. Dit mag enkel met toestemming van je behandelaar. Regelmatig kom je terug voor nacontrole, de frequentie bespreek je met je behandelaar. De duur van de behandeling hangt af van de complexiteit.

Onzichtbare aligners
De techniek is zo ontwikkeld dat de aligners amper zichtbaar zijn wanneer je de beugel draagt. Dit is dan ook een van de redenen dat veel mensen de voorkeur hebben voor aligners in plaats van slotjes. Je kunt met deze beugel alle dagelijkse handelingen uitvoeren, inclusief sporten. In tegenstelling tot slotjes, zit hier geen metaal in, waardoor de beugel comfortabel is om te dragen. Aan het begin is het wennen,de eerste paar dagen kun je een drukkend gevoel ervaren. Hierna zijn de aligners amper voelbaar en veroorzaken geen mondirritaties.

Naarmate je ouder wordt, blijven je tanden in beweging. Dit geldt nog in sterkere mate de eerste jaren na de behandeling. Na de behandeling volgt de retentiefase: het stabiliseren van de tanden en de kiezen in de nieuwe stand door middel van een retainer. Om het eindresultaat zo lang mogelijk te behouden, draag je de retainer de eerste twee maanden 22 uur per dag, de volgende twee maanden 16 uur per dag en daarna elke nacht.

Als je bij het indoen van de beugel weinig tot geen spanning meer ervaart is dat een goed teken. Je tanden hebben minder de neiging om naar hun vorige gebitstand te gaan.

Vooral voor volwassenen is de onzichtbare beugel geschikt. Het is namelijk belangrijk dat je gemotiveerd bent en doorzettingsvermogen hebt om de beugel minimaal 22 uur per dag in te houden. In enkele uitzonderingen zal eerst voorwerk gedaan moeten worden met andere beugels en/of chirurgie voordat de behandeling gestart wordt. Er bestaan verschillende onzichtbare aligners. Hieronder beschrijven we twee van deze beugels. Wil jij weten of de transparante beugel iets voor jou is? Neem dan snel contact met ons op en maak een afspraak.

Aligners schoonmaken
Aangezien je uren achtereen de beugel in hebt, komen er bacteriën in. Ontwikkel een routine voor jezelf voor het schoonmaken ervan. Voor de maaltijd kan je de beugel met water afspoelen en schoonmaken met een zachte tandenborstel. Reinig de aligners elke keer nadat je ook je tanden hebt gepoetst.

Leg de beugel nooit in kokend water, daar kan de beugel niet tegen! Als je de beugel goed onderhoudt, gaat deze langer mee. Als je de beugel niet altijd draagt, stop hem dan in het bewaardoosje dat je hebt gekregen. Het advies is wel om de beugel eerst goed schoon te maken voordat je dit doet. Neem de beugel mee of doe deze in als je van huis weggaat. Als de beugel kapot gaat, kwijtraakt of hij past niet meer, neem dan contact met ons op.

Openingstijden

 • Ma –  Do.:

  08:00 - 17:00 uur

 • Vrijdag:
  08:00 - 16:00 uur